Covers geabstraheerd

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Ik heb dit plaatje al een hele tijd ‘op de plank’ liggen… Zoals jullie weten hanteren we tegenwoordig strenge richtlijnen voor het plaatsen van afbeeldingen en foto’s – we doen dit in principe alleen nog met toestemming van de makers.

Maar voor dit plaatje ‘Formes Claires’ van Ludo Prieur kunnen we de maker maar niet opgespoord krijgen. Ik denk dat het gaat om een project voor een grafische opleiding. We nemen de gok maar, voor één keer. Het deed me denken aan het plaatje ‘The Colours of Tintin’ van ontwerpster Marian Eerens, dat we vorig jaar al plaatsten.

Hoewel ik de studie van Marian Eerens nog net iets interessanter vindt dan die van Ludo Prieur, laten ze allebei zien dat zelfs bij vrij extreme vereenvoudiging van Kuifje-omslagen, dat ze dan toch goed herkenbaar blijven. In elk geval voor mij als Kuifje-fan met een extra Kuifje-gevoelige antenne.

Ook leuk voor jou?