Met Kuifje aan boord!

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

© Wilmet/Stanislas, 2021

Van Kuifje-kenner Marcel Wilmet verschijnt binnenkort een nieuw boek: ‘Met Kuifje aan boord van de ‘Prins Boudewijn’, Oostende – Dover’.

Uit het persbericht: ‘Dit boek is in de eerste plaats een ‘verhaal in beelden’, waarin de tekeningen van Stanislas Barthélemy, de historische foto’s en de maritieme illustraties van weleer elkaar opvolgen en aanvullen. De tekst is slechts een fijne rode draad die deze visuele pareltjes aaneenrijgt. Dit album is volledig gewijd aan een schip, de ‘Prince Baudouin’, een van ferry’s die in 1937 België met Engeland verbond en die datzelfde jaar zowel Kuifje als Hergé mocht overzetten naar het land van ‘De zwarte rotsen’. Deze flamboyante Oostendse veerboot was toen de modernste en snelste van zijn soort, de trots van het ganse koninkrijk. Spring aan boord, neem plaats op het opperdek, adem de gezonde zeelucht in en geniet ten volle van deze tocht op zee en in de tijd. Oef, u bent net op tijd, het avontuur mag beginnen !’

Tekenaar Stanislas kennen we natuurlijk van zijn biografie van Hergé die hij maakte in 1999, op een scenario van Bocquet en Fromental. Sindsdien is hij een veelgevraagd tekenaar voor uitgaven rond Hergé, onder andere een eerder boek van Marcel Wilmet over Norbert Wallez.

Van het boek zal ook een luxe uitgave worden gemaakt op groot formaat (25 x 37 cm), als er voldoende belangstelling voor is (er zijn slecht tien kopers nodig). Meld je hiervoor aan via deze website: http://www.art9experts.com/

Gegevens van de ‘normale’ editie:

  • Aantal pagina’s : 38
  • Formaat : 20 x 15 cm.
  • Prijs : 25 euros

Het boek is vanaf 5 maart exclusief te koop via onderstaande kanalen:

  • EXCLUSIEF in de stripzaak « Jeu de Bulles », Vossenplein 79 te 1000 Brussel (open op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 10u.30 tot 14u.)
  • Of EXCLUSIEF te bestellen via volgend emailadres: : info@art9experts.com
© Stanislas, 2021

Ook leuk voor jou?