Nog een Kuifje geveild…

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

© Tardi, 2020

Op 14 januari trok de verkoop van de schets voor de Blauwe Lotus natuurlijk alle aandacht, maar op diezelfde dag werd bij hetzelfde veilinghuis nog een Kuifje geveild. Het gaat om deze tekening van Jacques Tardi (bekend van zijn strips over Isabelle Avondrood en over de Eerste Wereldoorlog).

Er werden die dag vijf stukken van Tardi geveild, drie daarvan bleven onverkocht. Zijn tekening van Kuifje bracht maar liefst 1300 euro op, een flink bedrag.

© Tardi, 2020

De andere tekening die werd verkocht is bovenstaande tekening. Hij werd verkocht voor 5200 euro. Ik durf te wedden dat als deze twee heren nog meer op de Janssens hadden geleken, dat de tekening dan voor het dubbele van de hand zou zijn gegaan.

Ook leuk voor jou?