Kuifje gemaskerd

door rogerklaassen

door Roger Klaasen (met dank aan Samy Herskowicz)

Tot nog toe hebben we ons op onze website rustig gehouden wat corona betreft. Er is een massa aan geparodieerde Kuifje-covers en tekeningen te vinden. Ik heb een paar minder opvallende, maar wel leuke gemaskerde berichten gevonden.

© Superlative_be

Op bovenstaande foto van superlative_be zagen we dat de beroemde Kuifjebuste van Nat Neujean in het Stripmuseum in Brussel gemaskerd is.

In de Jardin Vauban in Lille kun je deze grafitti vinden. Het is mij niet duidelijk of het gezien moet worden als protest of juist als aansporing om je aan de corona-regels te houden. Ik vond een ‘Collège Miriam Makabe’ in Lille, misschien dat we de maker daar moeten vinden (de school en de Jardin Vauban liggen 3 kilometer uit elkaar).

In het Spaanse Léon is de apotheker Merino kennelijk een stripliefhebber (in een andere etalage kun je Asterix & Co zien). Ik meen ook foto’s te hebben zien langskomen waar de beelden een mondkapje om hadden, maar ik kon ze niet meer terugvinden.

Internet staat bol van de Kuifje-maskers… ik vond dit wel een van de aardigste. Ik zou de heer Rodwell hier wel eens mee willen zien.

En intussen mag Kuifje zich na 21.00 uur wel op straat begeven, dankzij Bobbie.

Ook leuk voor jou?