The Real Hergé

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Onlangs verscheen ‘The Real Hergé’ van Sian Lye – in elk geval een boek met een geslaagd omslag.

Uit de aankondiging van de Engelse uitgever White Owl (mijn vertaling):’ Hergé maakte slechts 24 Kuifje-albums die in meer dan 70 talen zijn vertaald en waarvan wereldwijd 230 miljoen exemplaren zijn verkocht. The Real Hergé – The Inspiration behind Tintin neemt een diepgaande kijk in de man achter dit culturele fenomeen en het verhaal dat meewerkte aan het ontstaan van deze boeken. Het boek kijkt zowel naar de controverses die Hergé overspoelden en zijn persoonlijke leven als naar de relaties en ervaringen die hem hebben beïnvloed’.

Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar ik vond een aantal positieve recensies door lezers (hoewel die weer zo uitgebreid zijn dat ze ook enige argwaan opwekken). Ik heb over de schrijver/schrijfster niets kunnen vinden – het lijkt er op dat dit zijn of haar eerste boek is.

Ik vermoed dat het boek voor de doorgewinterde Hergé-kenner niet veel nieuws zal bevatten – was dat wel het geval, dan was het vast niet zo onopgemerkt gebleven.

Gegevens:

  • Uitgever: White Owl
  • 216 pagina’s
  • 32 zwartwit illustraties/foto’s
  • ISBN: 9781526763907

Ook leuk voor jou?