The Brusseler

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

© The Brusseler 2021. Bovenste rij: Serge Baeken, Aaron McConnel, Alain Godefroid. Onderste rij: Jampur Fraize, Johan Devrome, Johnny Bekaert

‘The Brusseler’ is een project van ‘Huis van het Beeld’ en een aantal ander organisaties in België. In dit project ontwerpen kunstenaars een cover voor het fictieve blad ‘The Brusseler’, geïnspireerd op de cover van het legendarische blad ‘The New Yorker’.

Verschillende kunstenaars hebben zich laten inspireren door Kuifje en hebben hem al dan niet subtiel in hun ontwerp verwerkt.

Meer covers en informatie over het project kun je hier vinden.

In mijn vorige berichtje legde ik al uit waarom we soms leuke berichten en nieuwtjes toch moeten laten schieten voor onze website. Eigenlijk is dit er ook zo een: het is een prachtig project met mooie resultaten. Echter: de organisatie reageert niet op onze vraag of we een aantal van de covers mogen laten zien. We nemen de gok maar en wachten af of ‘The Brusseler’ zich meldt.

Ook leuk voor jou?