Salamanca, nog eens

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Raket in Salamanca (?); fotograaf onbekend

Onlangs schreef ik een berichtje over een opmerkelijk aantal café’s met namen uit Kuifje in Salamanca. De reden dat ik digitaal – via Google Maps – in Salamanca rondwandelde was bovenstaande foto van een onbekende fotograaf. De enige aanwijzing was de titel van de foto: Salamanca.

In Google Maps zocht ik alle hogere scholen op – met name de technische scholen – liep er digitaal een rondje omheen op zoek naar deze raket. Ik keek ook rond bij winkelcentra en ik probeerde dit gebouw met zijn rode dak te vinden – helaas leverde het niets op (behalve dan de vier café’s).

Ik zou de foto dan ook niet geplaatst hebben, ware het niet dat de zoektermen ‘Salamanca’ en ‘raket’ nog een aardig weetje opleverde, dat te leuk is om het hier niet te delen.

In 1992 werd de kathedraal van Salamanca gerestaureerd. Talloze beelden aan de buitenkant werden opgelapt of vernieuwd. Eén van de beeldhouwers kreeg toestemming om in plaats van het jaartal van de renovatie een astronaut uit het steen te hakken.

Astronaut in Salamanca

Dus kennelijk is het tegen een bestaand gebouw aanbrengen van een ruimtevaart-versiering een jonge Salamancaanse traditie.

Natuurlijk zijn we benieuwd of één van onze Hergégenoten de locatie van de raket in Salamanca kent: wie het weet, meld je!

Ook leuk voor jou?