Laatste keer (?): Salamanca

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Er zijn echte speurneuzen onder ons Hergégenoten – leden die een uitdaging durven aangaan en die als een ware detective raadsels op weten te lossen. Leden waar Kuifje trots op zou zijn!

In het vorige bericht op onze site liet ik bovenstaande foto zien van een raket in Salamanca. Ik had zelf wat lopen zoeken om de juiste locatie te vinden, maar dat was me niet gelukt. Louis Versteeg nam de handschoen op en ontdekte dat de raket te vinden is bij de ‘Public School Félix Rodríguez de la Fuente’ aan de Calle de la Docencia (Straat van het Onderwijs) in Salamanca.

In Google Streetview is de raket nog niet te zien (waarschijnlijk is de raket pas heel recent gebouwd), maar op deze satellietfoto is het rode dak met de ‘hoekjes’ van de uitbouw op de foto hierboven goed te zien.

Ik vond deze foto van de school op internet, waarop het gebouw ook goed is te herkennen – de raket staat volgens mij aan de linkerkant van het gebouw dus hij zou op deze foto niet te zien zijn.

Goed, het raadsel is opgelost en we weten waar we naar toe moeten in Salamanca om de raket te zien, voordat we op Kuifje-kroegentocht kunnen in het stadscentrum! Dank aan Louis!

Ook leuk voor jou?