Kuifje op straat

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

In dit bericht maar weer eens een verzameling ‘Kuifje op straat’ uit de post van Samy. Ik verzamel ze een tijdje en op een gegeven moment moeten ze eruit. Ik heb echt geprobeerd de fotografen op te sporen voor toestemming, maar helaas…


Dit pittoreske chalet-achtige winkeltje vind je in Apt (Frankrijk).


In Zeeland vind (of vond?) je vlakbij Restaurant Katseveer een kleine schuurtje met kapitein Haddock. Ik keek op de menukaart van het restaurant en ook zonder Haddock is het een reisje waard.


Ik was deze zomer in Kopenhagen, maar helaas heb ik deze graffiti niet gezien. Complimenten aan de schilder.


Een iets minder getalenteerde artiest maakte deze muurschildering, vermoedelijk ergens in Maleisië. De teksten rechts doen vermoeden dat het gaat om een café-eettentje met Europese inslag.


Een raket siert de gevel van deze hal of fabriek van Nalco. Ik heb ik Google Streetview om alle vestigingen van Nalco in België heen gelopen, maar deze hal niet aangetroffen. Wie weet bestaat hij niet meer, of ligt hij verstopt… Mijn gok is dat het, vanwege het franstalige opschrift, gaat om de vestiging in Dilbeek, vlakbij Brussel.


De Jansens heten in het Frans Dupond en Dupont, zoals jullie wel weten. In Frankrijk vind je het wereldberoemde Romeinse aquaduct bij Pont du Gard. De woordspeling ligt dus voor de hand…


Een geestige muurschildering in Saint Étienne (Frankrijk). Ik vraag me af of Haddock op deze muur is verschenen voor of na de sloop van dit trappenhuis.


In Vallon Pont d’Arc, het toeristische middelpunt van de Ardèche, vind je het café-restaurant Le Chelsea. Geen idee wat Kuifje en Bobbie te maken hebben met Chelsea of met Vallon Pont d’Arc, maar ze kregen een plekje op het uithangbord.


We blijven benieuwd of jullie Kuifje ook wel eens tegenkomen op straat – stuur de foto’s met wat toelichting naar website@hergegenootschap.nl!

Ook leuk voor jou?