In memoriam: Gé Bom 1939 – 2021

door rogerklaassen

door Roger Klaassen

Gé bij zijn afscheid van het HG tijdens de ALV in 2019

Beste leden van het Hergé Genootschap,

Vandaag ontvingen we het bericht dat Gé Bom, erelid van het Hergé Genootschap, 23 december jl. is overleden.

De meesten van ons zullen Gé kennen van de vele activiteiten die hij voor onze vereniging heeft uitgevoerd: hij bemande stands op onze ruilbeurzen, hield de ledenadministratie bij, verzorgde het inpakken en versturen van bestellingen en hij had een Kuifje-nieuwsdienst waarbij we allerlei moeilijk te verkrijgen Kuifje-producten konden bestellen, die Gé dan in België ging ophalen. De laatste jaren was hij nog regelmatig tipgever voor nieuwtjes op de website.

Dit alles deed hij als stille kracht op de achtergrond, want in een bestuursfunctie had hij geen zin. Zulke trouwe, hardwerkende en enthousiaste leden zijn voor iedere vereniging van onschatbare waarde.

In 2019 zette Gé een punt achter zijn werkzaamheden voor het Hergé Genootschap. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd hij in het zonnetje gezet en tot Erelid benoemd. Het doet ons verdriet te hebben vernomen dat Gé zijn laatste maanden gekweld werd door zware pijnen. Gé werd 82 jaar.

We zullen Gé missen en we wensen zijn vrouw Trudy, zijn familie en vrienden heel veel sterkte in de komende tijd.

Ook leuk voor jou?

1 commentaar

Dick Addens 24 december 2021 - 18:01

Medeleven en heel veel sterkte voor de nabestaanden!
Er staan hier heel wat boeken in de kast die door hem zijn aangeleverd.

Comments are closed.