Altijd weer die auto’s!

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Autoworld/Hergé/Moulinsart 2022

Al jarenlang worden wij Hergé-liefhebbers bestookt met nieuws over auto’s. Kuifje-rally’s, schaalmodellen (telkens weer in een nieuwe schaal), de luxere modellen van verschillende fabrikanten… enzovoorts enzovoorts. Het laatste nieuws is dat Autoworld, een museum in het Jubelpark in Brussel, een permanente Kuifje-tentoonstelling heeft geopend. Ik ben zelf niet echt een autoliefhebber of auto-kenner, maar ik hou van automusea (bezoek ook eens het onvolprezen Museum Louwman in Den Haag), dus hier ga ik wel eens een kijkje nemen. Ook nog eens op een toplocatie in Brussel, dat kan niet elk Kuifje-museum zeggen.

Meer auto-nieuws

© Onbekende fotograaf

En als we het dan toch over auto’s hebben, dan hebben wij ook nog wel wat te melden. Ergens in Aveyron kun je een autowasserij vinden met dit bordje voor de deur. Ik kon het juiste adres niet vinden in Google, maar ik ontdekte wel dat er op Costa Rica een ‘Auto Lavado Tintin’ bestaat. Ik ben geïnteresseerd in foto’s van deze autowasserij, mocht je in de buurt zijn.


In Cuenca (Ecuador) vond ik ‘Tintin Tech’, zo’n garage waarvan de eigenaars motorolie door de aderen hebben stromen. Bijzonder fotogeniek ook, het heeft wel wat weg van een heuse pits.


© Tintin & Marga

En mocht je met je vieze auto in de buurt van zijn van Quezon City op de Filippijnen, bezoek dan Tintin & Margas autowasserij.

Zo zie je maar: een Kuifje-fan hoeft nergens met een vieze auto rond te rijden!


© onbekende fotografen

Dan zagen we nog deze foto’s voorbijkomen, van onbekende fotografen. Gezien het opschrift op het busje gaat het om een Nederlandse of Vlaamse eigenaar. Ik ben dol op dit soort foto’s, dus stuur ze op naar website@hergegenootschap.nl!

Ook leuk voor jou?