Ledendag & ALV 2022

door Louis Versteeg

door Louis Versteeg

© Hergé-Moulinsart 2022

Onze voorzitter Luc Turkenburg meldde het al in ons clubblad Duizend Bommen!; ook dit jaar wordt er natuurlijk weer een Ledendag voor onze leden en eventuele nieuwe leden georganiseerd. En ook dit jaar zal tijdens deze dag de Algemene Leden Vergadering gehouden worden. Bij het drukken van ons clubblad half juli was er nauwelijks nog iets bekend, nu is het totale scenario panklaar! Weer een sterk staaltje van onze onmisbare Manager Special Projects, Ton Mackaay. Waarvoor hulde!

De Ledendag + ALV 2022

Met veel plezier nodigen wij u uit voor deze Ledendag. Het evenement zal op ZATERDAG 22 oktober plaatsvinden in het Sonnenborgh Museum en de bijbehorende Sterrenwacht in Utrecht. Er is al eens een Ledendag geweest waarbij de beide ruimte albums van Kuifje centraal stonden, dus ditmaal is er gekozen voor een ander album van onze geliefde reporter. Gelukkig bestaat er een “geheimzinnig” avontuur waar een sterrenwacht in voorkomt. Dus bij de komende Ledendag staat dat album centraal. De locatie sluit natuurlijk erg aan bij het album, en er zal ook een lezing gehouden worden over Kuifje en sterren. Én, ook dit jaar is er weer een bijzonder en “geheimzinnig” verzamelobject gerealiseerd, geheel in het kader van het thema. Zoals vanouds wordt het verzamelobject uitgegeven in een genummerde, gelimiteerde oplage en is het uitsluitend verkrijgbaar op de Ledendag zelf! Zeer exclusief dus. Zeker een reden om op 22 oktober lid te worden van onze vereniging!

Het programma voor deze Ledendag ziet er – onder voorbehoud – als volgt uit:

10:00 uur17:30 uurKuifje- en Hergé beurs
10:00 uur11:30 uurInloop met koffie, gelegenheid om lid te worden (gehele dag)
11:30 uur12:30 uurLezing “Kuifje en sterren”
12:30 uur13:30 uurVrije (lunch)tijd. Optioneel kan bij uw aanmelding aan Ton Mackaaij een lunch besteld worden.
Deze lunch kost € 17,50
13:30 uur15:00 uur23e Algemene Ledenvergadering (1)
15:00 uur16:00 uurKuifje Quiz door de winnaar van vorig jaar
16:00 uur16:15 uurPresentatie ledengadget, uitsluitend voor leden en uitsluitend op deze dag verkrijgbaar.
De gadget kost € 10,00 (1)
16:15 uur16:30 uurUitslag en bekendmaking winnaar Kuifje Quiz
16:30 uur17:00 uurAfhalen ledengadget, borrel en afsluiting dagprogramma (1)
(1): uitsluitend toegankelijk/verkrijgbaar voor leden. Maar lid worden kan altijd deze dag!

Gratis bezoek aan het prachtige Museum Sonnenborgh is inbegrepen bij deze dag. Het museum is logischerwijs gewijd aan sterren en andere hemellichamen, ver weg van ons of juist heel dichtbij. “Ver weg komt dichterbij op Sonnenborgh!” is het motto van het museum.

Tot nu toe zeker al een erg mooi en volledig programma voor een Ledendag. Maar, toch is er nog meer!

Een extra avondprogramma!

Natuurlijk kun u om half zes voldaan en met een mooie gadget weer huiswaarts gaan. Maar er is op 22 oktober toch nog meer te beleven. Voor het eerst sinds lange tijd kan het Herge Genootschap een avondprogramma aanbieden. Geheel optioneel natuurlijk.
’s Avonds is het mogelijk om zelf te zien wat Kuifje destijds zag; u kunt sterren gaan kijken door 2 telescopen, De Merz en Lunt. Met de Merz kijkt u naar de hemel bij nacht. Met de Lunt kunt u op klaarlichte dag veilig de zon bestuderen. Het is de grootste zonnetelescoop van Nederland. De Merz stamt uit 1863 en was in zijn tijd één van de grootste in zijn soort. Maar ook nu kunt u er nog prima mee waarnemen.
Het avondprogramma is wel exclusief voor leden. Maar zoals gezegd, u kunt deze dag gewoon lid worden!

Het extra avondprogramma ziet er – onder voorbehoud – als volgt uit:

18:00 uur20:00 uurMogelijkheid om samen met de andere deelnemers te dineren. Dit diner kost € 35,00
Gelieve dit diner te bestellen bij uw aanmelding aan Ton Mackaaij
20:30 uur22:00 uurSterren kijken door De Merz en Lunt.

Met deze extra toevoeging wordt het totale programma van de Ledendag dit jaar heel erg compleet. Een waardig evenement voor de vereniging na de laatste jaren waarin diverse beperkingen toch hun stempel drukte op de Ledendagen.

Wilt u deelnemen aan deze dag, meldt u dan vóór 10 oktober a.s. aan bij Ton Mackaaij (pr-events@hergegenootschap.nl). Gaarne aangeven met hoeveel personen u wilt komen, voor welke programma’s u komt (dag en/of avond) en of u iets voor de lunch en/of het diner wil bestellen. Via Ton kunt u ook een tafel reserveren voor de Kuifje-beurs. Aspirant leden kunnen zich ook ’s ochtends gewoon melden bij Ton, deze zit dan bij de ingang. Maar ivm lunch en/of diner is vooraf aanmelden beter.

Het adres van het museum is:

Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL  UTRECHT

Bestuur

Tijdens de vorige ALV zijn er wat bestuurswisselingen geweest en is er vooraf veel en vaak duidelijk gemaakt dat we altijd nieuwe bestuursleden kunnen gebruiken. Deze situatie bestaat nog steeds. Om een voorbeeld te geven, de rol van secretaris is nog niet ingevuld en wordt momenteel door onze voorzitter waargenomen. Natuurlijk zou een invulling van deze functie door een nieuw bestuurslid meer dan welkom zijn. Inmiddels is er gelukkig wel een nieuwe penningmeester gevonden, deze zal op de ALV aan u voorgesteld worden.
Toch blijven we op zoek naar belangstellenden en vragen deze om zich (per e-mail) te melden. Denkt u er eens serieus over na of u uw vereniging op welke wijze dan ook wil helpen. Hulp, maar niet direct in het bestuur, is ook altijd welkom. Bij twijfel, aarzel niet om eens te sparren met één van de zittende bestuursleden. Hun email adressen vindt u op onze website onder ‘gegevens en contact’. Mail ons gerust en we bellen u.

Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten op 22 oktober a.s.!

Tot ziens in Utrecht,
met vriendelijke groet,
namens het bestuur.

Ook leuk voor jou?