Kuifje in Friesland

door Louis Versteeg

door Louis Versteeg (met dank aan Jessy Koot)

Iets meer dan een week geleden, 9 september om precies te zijn, kregen wij van Jessy Koot een Facebook berichtje over haar vader. Vaak zijn “berichtjes over vaders” niet zulke leuke berichtjes, helaas betekent het meestal dat we afscheid moeten nemen van één van onze leden. Gelukkig niet bij dit berichtje! Het was heel leuk om te lezen dat haar vader, Leo Koot, al sinds januari 2001 trouw lid van onze vereniging en echt helemaal gek met Kuifje en Hergé, die dag 75 jaar werd!

Hij kreeg voor zijn verjaardag o.a. een volledig gepersonaliseerd T-shirt met een “Kuifje” afbeelding. Op zich al een erg mooi cadeau, maar het is nog unieker omdat de afbeelding op het T-shirt een weergave is van een unieke Kuifje poster die Leo eerder dit jaar kreeg. Speciaal voor hem heeft Joost Hölscher een album cover getekend van het niet bestaande verhaal “Kuifje in Friesland”. Met op de cover naast Kuifje en Haddock natuurlijk Leo zelf.

Ik denk wel dat we kunnen stellen dat menig Kuifje liefhebber graag zo’n “eigen” poster zou willen hebben. Leo heeft hem, en nu ook een bijbehorend T-shirt. En dat maakt Leo een ontzettende mazzelaar! Veel plezier met deze unieke objecten.


Joost Hölscher zegt zelf het volgende over zijn manier van tekenen: “Mijn stijl als illustrator is gebaseerd op de Klare Lijn, bekend van Hergé en Joost Swarte, maar met meer gebruik van schaduw.” Er is veel werk van hem te vinden op Pinterest. Contact met hem opnemen is mogelijk via Hoofdkraan.nl.

Ook leuk voor jou?