Kuifje in Madrid

door rogerklaassen
© Sold Out 2022 – © Hergé / Tintinimaginatio

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Een dag of tien geleden opende een grote Hergé-tentoonstelling in Madrid, een samenwerking tussen Sold Out (een organisator van culturele evenementen) en het Musée Hergé. Het gaat om de tentoonstelling die de afgelopen jaren rond de wereld trok en al steden als Lissabon, Odense, Parijs, Québec en Seoel aandeed.

In elk geval kreeg de tentoonstelling behoorlijk wat aandacht in de Spaanse pers – eens te meer een bewijs dat het oeuvre van Hergé nog springlevend is. In één van de berichten die ik las, werd het aantal van 300 ‘pièces originales’ genoemd. En niet alleen originele werken van Hergé, want er wordt ook ruim aandacht geschonken aan de kunstcollectie van Hergé.

© Sold Out 2022 – © Hergé / Tintinimaginatio

Op de foto hierboven is een indruk te zien van de tentoonstelling. Meer foto’s zijn te zien op de site van tintin.com. Daar kun je onder andere ook vrij spectaculair trappenhuis zien, waar de voordeur van Molensloot wonderlijk wel past.

Hieronder zie je een foto van een mooie promotie op het Puerto del Sol, in hartje Madrid. Voor wie op de foto wil met een hoop figuren uit Kuifje.

Fotograaf onbekend – © Hergé / Tintinimaginatio, 2022

De tentoonstelling is te bezoeken in het ‘Circulo de Bellas Artes’ in Madrid. Vakantiegangers opgelet: op maandagen is het museum gesloten. Op andere dagen is het museum open van 10.00 uur tot maar liefst 21.00 uur.

Ook leuk voor jou?