Scholz in China

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

© Ruben L. Oppenheimer

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz is op het moment in China. Een omstreden bezoek, vanwege de slechte mensenrechtensituatie voor de Tibetanen en Oeigoeren, vanwege de dreigende taal richting Taiwan en ook vanwege de steeds sterkere machtspositie van de Chinese president Xi Jinping. Het bezoek komt ook op een moment dat de EU onafhankelijker wil worden van China, maar kennelijk zijn de Duitse handelsbelangen voor Scholz op het moment belangrijker. Zelfs binnen de Duitse regeringscoalitie wordt gemord over dit bezoek.

Hoe dan ook is de hele zaak aanleiding voor deze cartoon van Ruben L. Oppenheimer, die op 29 oktober verscheen in ‘De Standaard’ bij een artikel van Ruud Goossens. Titel van dat artikel: ‘Het isolement van Olaf Scholz’.


Met dank aan Ruben L. Oppenheimer!

Ook leuk voor jou?