Sabadell

door rogerklaassen

door Roger Klaassen (tip van Jaques Heemskerk)

Een paar maanden geleden werd deze muurschildering in Sabadell, een voorstad van Barcelona, onthuld. Kuifje en Haddock rennen op elkaar af…

© Werens, 2022

Op de foto’s hieronder is duidelijker te zien dat Haddock achterna gezeten wordt door een wesp, het handelsmerk van de maker.

©Werens, 2022

De muurschildering is gemaakt door de Catalaanse graffiti-pionier Werens. Al meer dan dertig jaar maakt hij de straten van Barcelona een stukje kleurrijker. De nieuwe muurschildering vervangt een oudere muurschildering van Werens in dezelfde straat (Carrer de Sant Llorenç), die in februari werd gesloopt. De fietsende Kuifje is dus vervangen door een rennende Kuifje, die ook meer lijkt op een Kuifje van Hergé (ik begrijp dat er toestemming van Moulinsart was voor de nieuwe muurschildering).

Google Streetview

In Google Streetview probeerde ik uit te vinden waar de nieuwe muurschildering precies te vinden is… maar: de inmiddels gesloopte Kuifje is daar nog te vinden, maar de nieuwe nog niet. Gelukkig hebben we de foto’s!


Dank aan Werens – Thanks to Werens! – Gràcies!
Bezoek de website van Werens: klik hier.

Ook leuk voor jou?