Weekblad Kuifje komt terug – voor één keer

door rogerklaassen
© Hergé/Tintinimaginatio/Lombard, 2023

door Roger Klaassen (met dank aan Samy Herskowicz)

Het weekblad Kuifje komt voor één keer terug – in elk geval in een franstalige editie. Lombard kondigde dit aan tijdens het grote stripfestival in Angoulême, dat deze week wordt gehouden. In de Franse krant Le Figaro staat een groot artikel van Olivier Delcroix, waar we de belangrijkste punten uitlichten.

De aanleiding om een eenmalige editie van het weekblad te maken is het 77-jarige bestaan van de uitgeverij ‘Éditions du Lombard’ – een getal dat verwijst naar de historische ondertitel van het weekblad. Het blad zal 8 september in de winkels liggen.

In het blad zullen we maar liefst 50 korte verhalen en gagstrips kunnen lezen van oude bekenden (denk aan Hermann, Cosey, Dany, Van Hamme) en van nieuwe striptekenaars – sommigen van deze nieuwe tekenaars en schrijvers zijn bekend van het hernemen van oude klassiekers.

Helaas: geen nieuwe Kuifje-verhaal in het eenmalige weekblad. Er zal wel een uitgebreid verhaal te lezen zijn over Hergé als inspiratiebron voor veel generaties tekenaars. Dit zal worden geïllustreerd met onbekende tekeningen van Hergé.

Het blad zal volgens de plannen worden uitgegeven als een echt tijdschrift en niet als een album.

Kortom: interessant.

Ook leuk voor jou?